Nyheter

Engasjement for utsatte grupper forankret i kommuneledelsen

Av: Arve Øverås  |  Publisert: 12. desember 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Ildsjeler i Ålesund GK legger ned omfattende helårsengasjement for utsatte grupper.

Ålesund GK er en av i overkant 40 golfklubber som har innledet et samarbeid med foreningen Ett Slag Av Gangen (ESAG).

Et krav fra flere både offentlige og øvrige stiftelser samt bedriftskonsern som yter betydelig økonomisk støtte til dette viktige arbeidet krever kommunal forankring for klubbenes angasjement. I et lenge avtalt møte med ordføreren i Ålesund Kommune den 8. desember fikk vi som klubb gi et detaljert innblikk i vårt betydelige engasjement mot alle typer medlemskategorier hos oss samt ikke minst arbeidet som legges ned ovenfor utsatte grupper av mennesker tilhørende i Ålesund & omegn.  

Foreningen ESAG  bruker treningsområdene, de innendørs golfsimulatorene og ikke minst golfbanen som mestringsarena ovenfor mennesker under rekonvalens for rusavhengighet, psykisk syke, unge lovbrytere, domfelte og løslatte. I tillegg gir engasjementert nye muligheter for unge i utenforskap og og minoriteter. 

De aktive ildsjelene i vår klubb sitt store ønske er at alle de fine ukentlige deltagerne skal få sitt ønske oppfylt; det å komme tilbake til "normalsamfunnet" hvor typisk jobb og skole er en del av de faste holdepunktene.  Vår klubb mener at det finnes en plass i arbeidslivet til alle som ønsker det!   

Sitat fra en av deltagerne: «Det å delta på golfklubbens samlinger oppleves som ukens høydepunkt» - «…., vi kommer oss ut av vår daglige isolasjon på våre institusjoner og opplever en stor grad av trygghet og tillit i samvær med klubbens instruktører»

På bildet er to av våre ildsjeler i klubben representert ved Gro Kristiansen og Kjetil Mørkved.  Disse er avbildet sammen med Ålesund sin ordfører Håkon Lykkebø Strand og DL Arve Øverås.

I tillegg utgjør gruppen av frivillige som ukentlig legger ned en stor innsats for nevnte målgruppe følgende medlemmer:  Sissel Sunde, Anne Fausa OIsen, Helge Sætre samt Bente og Erling Austlid. 


Les gjerne mer om det viktige og omfattende arbeidet som legges ned av Ålesund GK og alle andre tilsluttde klubber via foreningen Ett Salgt Av Gangen-/ESAG her 

Se en informativ film om foreningen ESAG laget av Gjensidigestiftelsen