Nyheter

Vinterforberedende tiltak på Solnør

Av: Arve Øverås  |  Publisert: 5. november 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

I perioden siden vår 18 hulls bane ble stengt for sesongen har det pågått mange forberedende tiltak for å gjøre Solnør klar for en lang vinter.

I siste åpningsuke før banen stengte for sesongen søndag den 17. oktober, og de påfølgende ukene, opplevde vi en voldsom nedbørsperiode.
Nedbørsperioden ble benyttet til å frakte alt av banemateriell, som med fordel lagres innendørs, til en av våre lagerhaller.
Dette er alt fra hullflagg/hullkopper, søppelkurver og benker ol.  

Så snart været tillot det, fikk banens greener en ny omgang med kalk og gjødsel. En svært viktig prosess er dessuten å påføre to omganger ned sprøytemiddelet Delario. Dette er et systemisk soppmiddel som har virkning på "innsiden" av gressplanten mens det enda er i vekst. Delario har den oppgave at den "renser evt. soppsår" på innsiden av planten.

Det som skal "times" inn til slutt for å gjøre greenene ekstra rigget for en lang vinter, er å påføre to omganger med sprøytemiddelet "Medallion". Dette er et middel som "kaplser" inn gressstråene ved å legge seg som et beskyttende lag utenpå planten. Dette gir god beskyttelse mot vinterens mange prøvelser mht. både langvarig lave temperaturer og fuktig klima.

Påføring av middelet "Medallion" skal påføres når gresslengden på greenene ikke er for lang. Basert på god tilgang av fuktighet og stabilt høy temeratur har greenene vokst godt den siste tiden. Vi har som bildet under viser klippt greenene en ekstra siste omgang innen Medalloin snarligt skal påføres. Det er målsettingen at gresset ikke skal vokse mer etter at Medalloin er påført gressplanten, om så skjer, dannes det sprekker i "omkapslingen".

Forøvrig er selvsagt vanninganlegget på banen med alle dyser på respektive greener og tee-steder tømt og klargjort for å hindre frostskader.

Utover nevnte arbeid på golfanleggets spilleflater, er det definert en prioriteringsliste over de viktigste dugnadsprosjekter som det skal jobbes med på Solnør i  høst og vinter. Mer info om dette vil bli kommunisert på ulike dugnadsgrupper mv.