Forsinket finale 2019

Møller Bil Matchplay-Finale 2019

Finalen i Møller Bil Matchplay-turnering ble utsatt fra september i fjor til 2.juni i 2020, da var Frank Thomassen i fullt vigør i gjen og klar til å bryne seg mot Erling Bjørge.

For de som kjenner karane så er Erling stødig som få; slår ikke lengst, men retninga er snorrett. Frank er lengre fra tee, men kan være litt ustadig på retninga. I tillegg ble han i finalen minnet på noen hjerneblødninger underveis.

I matchspill er det viktigste å slå makkeren, spiller en god golf i tillegg er det ren bonus og derfor var det nok det som preget nervøsiteten på tee 1; bildet over er før det er slått et eneste slag og karane fra Ellingsøya synes livet er herlig !

Hull 1 er godt oppvarmingshull, også for disse karane – deling på par. På hull 2 er de begge i grøftekantene og Frank fikser den biffen bedre enn Erling og er førstemann i ledelsen. Hull 3 kan være utfordrende, men deling på boogie. Neste hull er det viktig å slå rett frem, noe Frank hadde glemt og suste ballen langt ut i skogen. Even i kampen.

På hull 5 får vi første tegn på at putterformen til Frank ikke er helt på topp og han misser 2 putter og Erling er i ledelsen for første gang. Han fortsetter parspillet sitt på hull 6 og når Frank igjen er i skogen en tur så rusler Erling ned bakken med en god følelse i kroppen – 2 opp.

På hull 7 er begge rundt 7 m fra hullet, Frank i roughen og Erling på green. Da synes Erling at det er på tide med en birdie og det klarer dessverre ikke Frank å svare på. På neste hull er det to gode utslag og Frank’s innspill er 4 m fra hullet, fin birdiemulighet. I  matchspill er psykologien viktig og hvilken spiller som treffer først er gjerne avgjørende og når Erling setter en ny 7-meters putt for par så misser selvfølgelig Frank birdieputten – deling. På hull 9 skjer omtrent det samme, Frank på green og er 10 cm for kort på birdieputten. Erling er lang og venstre, men det er ikke bare puttingen som er av klasse – han chipper til 50 cm, setter parputten og er 3 opp ved runding.

Erling har tydeligvis funnet frem godslagene og runder på 40 slag, bare to ganger har han vært på tredvetallet på front ! Frank er litt tyngre i stega opp bakken til hull 10 og skal få mer å tenke på når han både duffer, skjenker og chipper seg til dobbel. Erling smiler fortsatt etter et elegant par og er 4 opp med 8 hull igjen.

Det synes ut som en trygg ledelse, men Erling er klar over Frank’s gode kvaliteter på de resterende hull - klokelig sier han ingenting om det når de ringer i bjella.

På hull 11 er alltid en fordel å slå langt og Frank er tilbake i normalt slag og slår 4 gode slag for birdie, mens Erling er på i bunker og skogen og ledelsen er redusert.

På hull 12 kommer en av Frank sine hjerneblødninger – toskehaud etter eget utsagn, da han bommer på en 30 cm parputt. Da Erling nettopp har satt en like lang parputt er det noen mindre pene gloser som blåses ut ! På neste hull er begge unøyaktige, der Frank nok synes at 4 slag fra pin high-posisjon og 10 m fra hullet er vel mye og gir i praksis fra seg hullet (toskehaud etter eget utsagn). Han krummet nok ryggen ekstra mye i bakken opp til 14 og med par på hull 14 så tar Frank hullet og øyner fortsatt en mulighet for seier med 4 hull igjen og 3 ned.

Hull 15 er et langt par 3-hull og Frank er den eneste i klubben som har hole-in-one og muligens er det den følelsen som styrer han inn til et enkelt par, mens Erling går av med boogie. Erling to opp med tre vanskelige hull igjen.

Var det nerver på tee 1 så begynner de å gjøre seg gjeldende nå, Erling for å forsvare ledelsen og Frank for ta igjen tapte slag. De ligger greit an etter utslag, slår seg kort av green, chipper for langt og for kort og begge bommer på parputten. Deling.

Elva på hull 17 har ofte vært besøkt opp gjennom tidene, og når Erling ligger til venstre for elva og skal prøve å ta i så suser han ballen rett i elva. Etter dette safer Frank med å legge seg opp og greit innspill for boogie og vinner hullet med god margin.

Da er det siste hullet og Frank må vinne for å få omspill. Erling har et slag på Frank og det er muligens nervene igjen som medfører dagens dårligste drive fra Erling – ølball og med et nytt dårlig slag så er kommentaren tørr:»Dette hullet vinner du, Frank».  Det stemmer og karane er like langt.

I Herregruppas historie har det aldri vært omspill i en finale, så karane er historiske der de vandrer ned mot tee 1 og de holder nå nervene i sjakk begge to. Erling midt i fairway og Frank langt ned i bakken – dagens beste drive fra hans side. Da er kunsten å slå seg nærme flagget.

Erling er først ute og legger seg 8-9 m forbi hullet. Frank øyner muligheter, men med 60-70 m igjen glir også hans innspill forbi flagget. Ballen legger seg i Erling si linje, 6-7 m fra hullet og vil dermed få mye informasjon fra Erling sin putt.

Begge to ser for seg par og videre spill og diskuterer hvilke hull de skal spille, men avgjørelsen faller imidlertid her på dette hullet.

Erling ladder putteren, sikter og ballen siger frem mot hullet og ser ut som den blir litt kort. Det var tydeligvis nok Møllers i slaget for den legger seg akkurat på kanten og lurer på om den skal ned i hullet. Etter noen sekunder har den bestemt seg og detter nedi for birdie. Ikke ulikt en viss amerikaners putt på Augusta for noen år siden !

Da er det opp til Frank; han må sette putten sin, men blir 10 cm skeiv og seieren går til Erling.

Derme er Erling Bjørge vinner av Møller Bil Matchplay-turnering 2019 – vi gratulerer !!!